News Feed

blog big 3 1 90x80

Sanat ve Spor

SANAT AKADEMİSİ
Sadece üstün yetenekli insanlara ait gibi görünen sanat, aslında hayatımızın her yerindedir. Yine de görmezden geldiğimiz sanata çocuklarımızın eğitim hayatında küçük bir yer açma nezaketinde bulunuyoruz. Sadece yetenekli çocuklar için değil tüm çocuklarımıza ait olan sanatın yarı açık olan kapılarını sonuna kadar açtık ve bunu sadece “sanat” adı altındaki derslerimizde değil; öğrenmenin her alanında hayata geçirdik. “Sanat Akademisi” olarak amacımız farklı sanat akımlarını tanıyabilen, kendi algıları çerçevesinde bu bilgileri kullanabilen, kendi ürettiklerini, hem de sanatçıların yapıtlarını bir anlamda eleştirebilen bireyler yetiştirmektir.

SANAT AKADEMİSİ

MÜZİK
Eğitim ve öğretimi sanatsal ve sosyal alanlardaki etkinliklerle güçlendirmeyi kendisine ilke edinen okulumuzda öğrencilerimize verdiğimiz müzik eğitimiyle onların öncelikle bilinçli bir müzik dinleyicisi olmalarını, ulusal ve evrensel müzik türlerini eleştirel düşünme becerisini de kazanarak öğrenmelerini, seslerini doğru kullanma becerisi kazanmalarını, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda müzik aletlerine yönelmelerini hedefliyoruz.
Her öğretim yılı başında, gerek kendi istekleri ile gerekse öğretmenlerimiz tarafından özel yetenekleriyle dikkat çeken öğrenciler koro, nefesli çalgılar orkestrası, yaylı çalgılar grubu ve dans çalışmalarına yönlendirilmekte ve bu özel çabalarını geliştirebilmeleri sağlanmaktadır. Bu çalışmalarımızı her öğretim yılında geleneksel olarak yapılan sanat günlerimizde sergileme imkanı bulmaktayız.

SANAT AKADEMISI
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK
140 KİŞİLİK
ÖĞRENCİ ORKESTRASI
140 KİŞİLİK İLGİ ORKESTRASI
GRUP KOLPA KONSERİ
SELÇUK BALCI kodnseri
MEHMET ERDEM KONSERİ
SELÇUK BALCI KONSERİ

SANAT AKADEMİSİ RESİM
Okulumuzda verilen görsel sanatlar eğitiminde öğrencilerimizin görsel sanatlar ile ilgili bilgi ve becerileri kazanmalarının yanında, yeni bilgi ve beceri üretmelerini alışkanlık haline getirmeleri, görsel biçimlendirme yollarını kullanarak bireysel yeteneklerini keşfetmelerini, özgün sanatsal çalışmalar üreterek yaratıcılık ve estetik duygularını geliştirmelerini, başka kültür ve disiplinlerin ürünlerini sanatsal açıdan inceleyerek eleştirel düşünme ve algılama becerilerini geliştirmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

SANAT AKADEMİSİ SERAMİK
Seramik-heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; çocukların bilek ve parmak kaslarının gelişmesinde, daha koordineli bir hareket kabiliyetine sahip olmasında, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde büyük rol oynar. Çocuklar seramiğin ham maddesi olan kili yoğururken el becerilerini geliştirip, yeni eserler ortaya koyarlar. Kendi dünyası ve çevresi ile ilgili gözlemlerini ve duygularını anlatırken üretici olmanın mutluluğunu yaşarlar. Öğrenciler seramik sanatını yaşayarak tanırlar ve yaratıcılıkları gelişirken eserin kalıcılığından zevk alırlar.

SPOR AKADEMİSİ
-İlgi Okullarında öğrencilerimizin sporu bir yaşam biçimi haline getirmelerini sağlamak için alanında uzman öğretmenler eşliğinde zihinsel ve bedensel olarak sağlıklı, disiplinli, mücadele gücü yüksek sporcular yetiştirmek, en büyük hedefimizdir.
-Öğrencilerimiz bir spor dalına başlamadan önce fiziksel uygunluk ve yetenek testinden geçerler.
-Spor ile ilgili çalışmalar, kulüp etkinlikleri okul saatleri içerisinde; spor okulu, altyapı ve takım çalışmaları ise okul saatleri dışında gerçekleştirilir.
Okul takımlarımız, ulusal yarışma ve organizasyonlara katılarak okulumuza birçok madalya ve kupa kazandırmaktadır.

SPOR AKADEMISI
*OKUL SPORLARINDA 241 LİSANSLI SPORCUMUZ KULÜPLER BAZINDA 68 LİSANSLI SPORCU