Ortaokul

İLGİ ORTAOKUL
Ulusal sınavlara hazırlık 5. sınıftan itibaren biyolojik ve psikolojik olarak başlıyor. Uzman öğretmen kadromuzla, sınava özel yayınlarımızla, haftalık konuları içeren soru fasikülümüzle, soru çözüm saatimizle, özellikle 7. ve 8. sınıfta yoğunlaşan eğitim programımızla öğrencilerimize tam anlamıyla sınav bilgi ve becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hafta sonları uygulanan “Akademik Destek Programı” ile öğrenciler 6 gün boyunca eğitim alma fırsatı yakalıyor.

5, 6, 7, 8. SINIFLAR
İlgi Okulları olarak öğrencilerin ortaokulda aldığı eğitimden en yüksek faydayı elde etmesi için öğrencilerimizi çağın ve geleceğin gerektirdiği AKADEMİK SOSYAL ve DUYGUSAL değerlerle donatarak bu değerleri hayatlarına tatbik etmeyi ve mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
LGS’ye hazırlık programları ile öğrencilerimiz başarılı bir lise yaşantısına hazırlanarak doğru gelecek planlamanın ilk adımını da atmış olurlar. Gerçek başarının sadece not başarısı ile ölçülemeyeceğinin farkında olarak, İlgi Okullarında sınav başarısı kadar yaşam başarısı da öncelikli hedeflerden biridir. Bu doğrultuda sürdürülen kapsamlı spor ve sanat etkinlikleri ile öğrencilerimizin bedensel ve ruhsal gelişimi desteklenir.

TEKRAR HAFTAMIZ

Her ayın 15′ inden sonra yapılan tarama sınavı sonucunda öğrencilerimizin eksik kazanımları bilgisayar ortamında çıkarılır, daha sonra pazartesiden cumaya kadar sabah ilk üç saat öğrenciler eksiklerine göre gruplandırılarak hafta içi 5 gün 15 saat olmak üzere öğrencilerimiz, tekrar derslerine alınır. Böylece deneme sınavı öncesi öğrencilerimizin eksikleri tamamlanır.
CUMARTESİ ETÜTLERİ
6, 7, 8. sınıf öğrencilerimize her cumartesi 09.00-13.00 saatleri arasında takviye çalışmaları yapılır.Bu etütlerimizde genel anlamda hafta içi işlenen konular tekrar edilir. Ayrıca her ayın sonunda yapılan deneme sınavı sonucunda çıkarılan konu analizleriyle tespit edilen eksikler tamamlanır.

BİREBİR ÇALIŞMALAR VE SORU ÇÖZÜM SAATLERİ

Hafta içi soru çözüm saatlerinde her bir sınıfın ayrı saatlerde olmak üzere haftada 2 saat soru çözümü vardır. Bu saatte öğrencilerimiz soru bankaları kitaplarında yanlış yaptığı veya boş bıraktığı soruları sorma ve öğrenme imkanına sahiptir.Ayrıca öğrencilerimize gerekli görüldüğü takdirde bu soru çözüm saatlerinde bire bir dersler de anlatılır.
Takviye çalışmalarımızı genel olarak değerlendirmek gerekirse her ay 15 saat genel tekrarlar, 20 saat cumartesi etütleri, yine hafta içi 2’şer saat olmak üzere toplam ay boyunca 8 saat soru çözümü yapılmaktadır.

MATEMATİK OLİMPİYATLARI

4.Sınıftan itibaren 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerimizden matematikçi olmak isteyenlerin gerçek matematiği tatması için muhakkak olimpiyat çalışması yapması gerekiyor. Doğruluğunun sağlamasının yapılması kadar matematikçiye haz veren başka bir duygunun olduğunu düşünmüyoruz.
Öğrencilerimizi ilkokuldan itibaren ulusal veya uluslararası Kanguru, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlıyoruz.

SORU ÇÖZÜM KAMPLARI

8. sınıf öğrencilerimize özel olarak iki gün boyunca birebir dersler ve soru çözümleri yapılır. Bununla beraber öğrencilerimizin sessiz bir şekilde ders çalışmalarına olanak sağlanır.
İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI
İngilizce konuşma becerilerini daha fazla geliştirmek maksadıyla iki gün boyunca yabancı hocalarla günlük program dahilinde öğrencilerimize ingilizce eğitimi veriyoruz.
KİTAP OKUMA KAMPLARI
Günümüzde özellikle de ülkemizde kitap okumaya ayrılan zaman oldukça az. Bu farkındalığı arttırmak maksadıyla gün boyunca çeşitli aktivitelerle öğrencilerimizi hem okumaya özendiriyoruz hem de arkadaşlarıyla eğlenceli bir vakit geçirmesine vesile oluyoruz.

LGS HAZIRLIKLIK
Öğrencilerimizin; anaokulu, ilkokul ve ortaokuldaki kazanımlarını ulusal arenada gösterecekleri ilk sınavları şu anki eğitim sisteminde liselere giriş sınavıdır.
Sınav programımız dersler, etütler, soru çözüm saatleri, eksik tamamlama saatleri, bireysel çalışma kampları, tarama sınavları, deneme sınavları ve danışmanlık çalışmalarından oluşmaktadır.

Sınıf danışman öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yıl boyunca izlenmesi, desteklenmesi ve geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütür. Danışman öğretmenlerimizin amacı; çalışmaktan zevk alan öz sevgisi ve çevresine olan saygısı gelişmiş mutlu ve vizyon sahibi bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin sınav sonuçları, davranışları, başarıları, eksikleri, ek dersleri, etütleri, ödevleri, soru çözümleri, devamsızlıkları, gelişimleri danışman öğretmenlerimiz tarafından takip edilmektedir.

Öğrencilere sınav içeriği, test tekniği, sınav taktikleri ve zaman yönetimi konularında rehberlik verilir. Deneme sınavları sonrası sınav analizi yapılarak eksik kazanımların tamamlatılması için ek programlar yapılır. Her şube öğrencisi, belirlenen soru çözüm saatinde çalışma salonunda görevli olan tüm branşlardaki öğretmenlerine sorularını sorma fırsatı bulur

LGS 2023 TÜRKİYE 1.Sİ
HACI YUSUF ALAGÖZ