Genel

Biz, üç kuşaktır eğitimciyiz.

TARİHÇEMİZ

”İşimiz, Gücümüz Eğitim” dedik. ”Üç Kuşaktır Eğitimciyiz” dedik.

Eğitimle özdeşleşmiş, eğitimle yoğrulmuş, eğitimle yol almış bir aile olarak yıllardır tek işimiz eğitim.

Dedemiz Urfa Lisesi Fizik Muallimi, Urfa’nın ilk fizik laboratuvarını kuran Salih SARAÇ’tan ve babamız Urfa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Adil SARAÇ’tan edindiğimiz meslek bilinci ve aşkıyla 2004 yılında 2 odalı bir apartman dairesinde 5 öğrenci ile başlayan üçüncü kuşağın eğitim yolculuğu etüt merkezi ve dershane çalışmaları ile devam etti. 2011 yılında anaokulumuz, ilkokulumuz ve ortaokulumuz, 2013 yılında Anadolu Lisemiz ve 2016 yılında kurulan Fen Lisemizle çalışmalarımız devam etti. 2018 yılında 21.500 m² kapalı alan, 11.500 m² yeşil alan, 6.000 m² oyun alanı ve farklı öğrenme alanları ile bölgenin en kapsamlı eğitim üssüne geçiş yaptık. Çalışmalarımızı İlgi Eğitim Üssünde devam ettirmekteyiz. İleriye dönük projelerimiz saklı kalmak şartıyla bu eğitim yolculuğu hep devam edecektir000.

MİSYONUMUZ

‘‘Her çocuk İlgi ister’’ ilkemizden hareketle öğrencilerinin yeteneklerini ve kapasitelerini geliştiren, yaşadığı coğrafyanın kültürünü önemseyip evrenseli algılayabilen, yön verici eğitimiyle kültürel değerlere sahip, mensubu olunmaktan gurur duyulan bir eğitim kurumu olmaktır.

“Biz, Üç Kuşaktır Eğitimciyiz.” Misyonuyla eğitim üssümüzde devam ettirdiğimiz çalışmalarımızda her alanda 1. olmak bizim için artık mükemmellik değil, alışkanlıktır. Akademik, bilim, kültür, sanat, spor, dil, teknoloji, rehberlik, değerler eğitimi alanlarında yaptığımız çalışmalarda yerel ve ulusal başarılar elde etmek, roll-model olmak, ürettiğimiz ve uyguladığımız çalışmaların takdir ve taklit edilmesi işimize olan hevesimizi arttırıyor.

VİZYONUMUZ

2 yıl art arda YKS Türkiye 1.liği ve Türkiye’de ilk 1000’de 23 derece, LGS il ve Türkiye dereceleri, TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyatları Dünya 3.lüğü, olimpiyat ve projelerde Türkiye dereceleri, sporda il ve bölge şampiyonlukları ve Türkiye dereceleri, sayamadığımız kadar ödül ve madalya kazanmak tabii ki tesadüf olamaz. Bu başarılar elbette kolay ve kendiliğinden çıkmadı. Eğitimden aldığımızı yine eğitime yatırdık.

Hiçbir zaman ucuz emekle, ucuz iş yapmak istemedik. Tek ve esas olan işimizde başkasının emeğini çalmadık, taklit etmedik ve tartışmadık. Şampiyon öğrencileri transfer etmedik, öğrencilerimizi her alanda şampiyon etmek için hep birlikte çalıştık.