Yönetim Kurulu Başkanımızın Hürriyet Gazetesi Röportajı

Urfa’nın ilk fizik öğretmeni dede, edebiyat öğretmeni babanın ardından matematik ve Türkçe öğretmeni iki kardeş Nüzhet ve Eymen Saraç’ın kurduğu İlgi Okulları büyümeye devam ediyor. Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç, “Damarlarımızda eğitimci kanı var. Dedem, babam, kardeşlerim eğitimci. Ben de mühendislik mezunu olduğum halde, eğitimden uzak duramadım” diyor.

Matematik öğretmeni olarak, eğitim dünyasına giriş yaptıktan sonra ilk olarak babasına sonra da kardeşine rakip dershane kuran Nüzhet Saraç, Şanlıurfa’da eğitimci olan aile bireyleri ile İlgi Okulları’nı yönetiyor. Dedesi ve babası dışında eşi, kardeşleri de eğitimci olan Saraç, başarının yolunun sevgi dolu okul ortamından geçtiği düşüncesinde. İlgi Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç ile eğitimi konuştuk:

3 kuşaktır eğitimciyiz- 3’üncü kuşak eğitimcisiniz. Dedenizin mesleğini devam ettiriyorsunuz.
Üç kuşaktır eğitimciyiz. 1924 yılında dedemiz Salih Saraç, Urfa’nın ilk fizik öğretmeni ve ilk fizik laboratuvarını kuran kişidir. Babam da Adil Saraç, 1972’de Urfa Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği ile mesleğe başlayıp, 1972’den 2012’ye kadar geçen 40 yıllık öğretmenlik sürecinde Şanlıurfa’da 53 bin öğrencinin eğitimine katkı sağladı. Ben de 1998 yılında Şanlıurfa’da öğretmenliğe başladım.

Haberin Devamı : http://www.hurriyet.com.tr/egitim/3-kusaktir-egitimciyiz-41412458