hakkimizda

Hakkimizda

Biz, üç kuşaktır eğitimciyiz.

Şanlıurfa'da eğitimle özdeşleşmiş, eğitimle yoğrulmuş, eğitimle yol almış bir aile olarak yıllardır "en iyi nokta"ya ulaşmaya çalışıyoruz.

Dedemiz Salih Saraç, Urfa'nın ilk fizik öğretmeni olarak göreve başladığında yıl 1924'tü. O zamanki şartlarda Urfa'nın ilk fizik laboratuvarını kurup ilkleri başlatmakla bize öncü oldu. 1960'ta vefatından sonra babamız Adil Saraç bu kutsal vazife olan öğretmenlik bayrağını devralarak yeniliklere, ilklere kalınan yerden devam etti. 1972-1986 yılları arasında Urfa'nın tek lisesi olan Urfa Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Esasında sadece öğretmenlik yapmadı. Halk Edebiyatı alanında yazdığı kitaplarla, yayımladığı makalelerle Üniversitelerde ders olarak işlenecek çalışmalara imza attı. Şanlıurfa Kültür Araştırma Vakfı (ŞURKAV)'ın araştırmacı Yazar kadrosunda olup Şanlıurfa'ya kültür anlamında önemli hizmetlerde bulundu. Ayrıca memleketi olan Şanlıurfa'da bir üniversitenin açılması için önemli faaliyetlerde bulunmuştu ki daha sonra Harran Üniversitesi adıyla kurulan üniversitenin kurucu heyetinde yer aldı. Son olarak 2018 yılında 6 ciltlik ‘‘Tanıklarıyla Urfaca Urfalıca’’ eseri yayımlandı. O, 42 yıllık bir öğretmenlik sürecinden sonra her ne kadar "eğitim"in içinden çıkıp dinleniyor olsa da "eğitim" onun içinden çıkmamıştır hiç.

Biz de Nüzhet Saraç ve Eymen Saraç kardeşler olarak onlar gibi Şanlıurfa'da eğitimde ilkleri yapmaya ve Şanlıurfa'ya ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz. Dershanecilikte öğrencilerimizin yıllardır liseye giriş ve üniversiteye giriş sınavlarında dereceler yapması ve öğrencilerimizin genel başarısının ardından sizlerden gördüğümüz takdir, gücümüze güç kattı, bizi daha da cesaretlendirdi. Bu takdirlerin ardından 2011'de İlgi Okulları (Anaokulu-İlkokul-Ortaokul) 2013'te de İlgi Okulları (Fen-Anadolu) Lisesi'ni kurduk. Bizler her öğrencinin ilgiyle olması gerekenden daha başarılı olacağına inandığımızdan ve tüm öğrencilere ayrı ayrı ilgi gösterdiğimizden okullarımızı "İlgi" adıyla kurduk. Bu ilgimizin neticesinde velilerimizin, Şanlıurfa halkının, hatta çevre illerdeki eğitimcilerin bize gösterdiği ve bazen bizi de şaşırtan bu ilgi karşısında gece-gündüz demeden yenilikler yapıyoruz.

2018 Eylül ayında İlgi Okulları Eğitim Üssünü kurarak şehrin eğitimine olan ilgimizi arttırdık.20 dönümlük olan 25.000 m²‘lik kapalı alan ile Türkiye’de sayılı bir eğitim üssü kurduk. Akademik, Bilim, Dil, Kültür, Sanat,  Spor, Teknoloji, Rehberlik, Değerler Eğitimi alanlarında çalışmalarımız her geçen gün artan bir ivmeyle devam ediyor ve edecektir.