ilgi okulları ingilizce, şanlıurfa ingilizce eğitim,urfa ingilizce,urfa yds ,urfa en iyi ingilizce kursu

Yabancı Dil Eğitimi

İLGİ OKULLARI İNGİLİZCE BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ

Anasıfınıdan 8 sınıfa kadar İngilizce öğretim programımız sarmal bir şekilde ilerlemektedir.ve İngilizce derslerimiz sadece sınıfta dilbilgisi ağırlıklı bir süreç olmaktan çıkarak öğrencilerimize yaparak yaşayarak dili etkin kullanabilecekleri,yetenek ve yeterliliklerini ileriye taşıyabilecekleri ortamlar sağlanmaktadır.

HEDEFLERİMİZ

·         Öğrenen öğrendikçe eğlenen öğrendikçe kendine güvenen,bilgiyi arayan,bilmeyi seven bir kuşak yetiştirmek.

·         Dört dil becerisi(okuma/yazma/dinleme/konuşma)üzerinde yoğunlaşarak günlük hayatında da akıcı ve doğru bir şekilde kendini ifade edebilen bir” DÜNYA İNSANI”yetiştirmek

·         Öğrencilere farklı kültürleri tanıtarak farklılıklara saygı duymayı öğretmek.

·         Öğretmenin model öğrencinin aktif olduğu öğrenci merkezli yöntem ile dersleri işlemek.

·         Öğrencilere eleştirel düşünme yetkisini kazandırıp onların yorumlama ve tartışabilme özzelliklerini arttırmak.

·         Bireysel farklılıklar dikkate alınarak her öğrenciye hitap eden farklı öğrenme metodları öğrencideki “Başarabiliyorum Ben Başarılıyım.”algısını yükseltmek

·         Öğrenciyi uluslararası sınavlara hazırlayıp bu süreçte öğrenciyi cesaretlendirip rehberlik etmek.

·         Öğrenciye sorumluluk bilinci kazandırıp okuma alışkanlığını yaşam boyu sürecek şekilde edinebilmelerini sağlamak.

YABANCI DİL EĞİTİMİMİZ

Dil eğitimi özel okul olmanın en temel prensiplerinden biridir.Bu bağlamda öğrencilerimize sadece        sınıf ortamında değil farklı yer ve zamanlarda da dili etkin kullanabilecekleri,kendilerini gerçekleştirebilecekleri olanaklar yaratıyoruz.

Dili ihtiyaç durumuna getirererk İngilizce konuşmak için onlara fırsatlar sunuyoruz.Eğitim öğretim dönemi içinde aşağıdaki uygulamalara yön vererek öğrencilerimizin severek,eğlenerek ve bizzat yaşayarak öğrenebilecekleri ortam sağlıyoruz.

·         Class Dojo,Quitlet,Kahoot,Aurasma gibi teknoloji destekli uygulamalar sınıf içinde kullanılmakta ve öğrencinin öğrenme motivasyonunu arttırmak için şubeler arası yarışmalarda bu uygulamalardan yine destek alınmaktadır.

·         Tracktest denetimi altında bilir kişiler tarafından dönem başında seviye tespit sınavı,dönem ortasında verilen kazanımların ölçülmesine yönelik ve dönem sonunda öğrencinin yıl içerisindeki gelişimini değerlendirmek için toplamda 3 adet sınav uygulanmaktadır.Sınavlar ile ilgili dönütler öğrenci velisine detaylı bir şekilde rapor olarak sunulmaktadır.

·         Anasınıfından 7.sınıfa kadar “Drama ile eğitim”tüm şubelerimizde etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

·         İngilizce Drama ve İngilizce Dans gibi kulüplere öğrenciler yönlendirilmekte öğrencilerinbu alandaki yetenekleri ve potansiyelleri ortaya çıkarılmaktadır.

·         İlkokul kademesinde dönem içerisinde iki kze sınıf içi sınavlar,ortaokul kademesinde ise her hafta öğrenilen konular ile ilgili quizler yapılarak bilginin taze kalması sağlanıp eksik kaldığımız konular belirlenmekte ve ihtiyacı olan öğrenciler bireysel ya da grup etütleri ile desteklenmektedir.

·         10 Kasım ,24 Kasım,Anneler Günü gibi özel gün ve haftalar ile ilgili hem sınıf içi hem sınıf dışı etkinlikler yapılıp yabancı dilde de özel günlerin farkındalığı öğrencilerimize hissettirilmektedir.

·         Anasınıfı ve ilkokul kademesinde yıl sonunda portfolyo etkinliklerimiz yapılmaktadır.Bu etkinlikler sayesinde velilerimiz öğrencinin yıl boyu öğrendiği konular üzerinden bireysel ilerlemesini yakınen takip etme imkanı bulmaktadır.

·         Ortaokul 5 ve 6.sınıf öğrencilerimize yönelik okul dışı bir ortamda yabancı ve Türk öğretmenler eşliğinde hafta sonları “İngilizce Kamplar”düzenlenmektedir.Böylelikle öğrencilerin dile daha fazla maruz kaldıkları eğlenceli öğrenme ortamları yaratılmaktadır.

·         İlkokul 2,3 ve 4.sınıf öğrencilerimizin ayrı özel İngilizce sınıfları bulunmaktadır.Sınıflarımız öğrencilerin farklı bir “Dil Dünyasına”girdiğini hissettirecek şekilde görseller ile donatılmıştır.

DİĞERLERİ