İgi Okulları Sanat Akademisi

Sanat Akademisi

Sadece üstün yetenekli insanlara ait gibi görünen sanat, aslında hayatımızın her yerindedir. Yine de görmezden geldiğimiz sanata; çocuklarımızın eğitim hayatında küçük bir yer açma nezaketinde bulunuyoruz. Sadece yetenekli çocuklar için değil tüm çocuklarımıza ait olan sanatın yarı açık olan kapılarını sonuna kadar açtık ve bunu sadece ‘’sanat’’ adı altındaki derslerimizde değil; öğrenmenin her alanında hayata geçirdik. Sanat Akademisi olarak amacımız farklı sanat akımlarını tanıyabilen, kendi algıları çerçevesinde bu bilgileri kullanabilen kendi ürettiklerini, hem de sanatçıların yapıtlarını bir anlamda eleştirebilen bireyler yetiştirmektir.

SERAMİK

Seramik-heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; çocukların bilek ve parmak kaslarının gelişmesine, daha koordineli bir hareket kabiliyetine sahip olmasına, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde büyük rol oynar. Çocuklar seramiğin ham maddesi olan kili yoğururken el becerilerini geliştirip, yeni eserler ortaya koyarlar. Kendi dünyası ve çevresi ile ilgili gözlemlerini ve duygularını anlatırken üretici olmanın mutluluğunu yakalar. Öğrenciler seramik sanatını yaşayarak tanırlar ve yaratıcılıkları gelişirken eserin kalıcılığından zevk alırlar.

SANAT AKADEMİSİ MÜZİK EĞİTİMİ

Müzik dersinin işlevleri özü bakımından estetik temelli olup; bireysel, toplumsal, kültürel, ekonomik, eğitimsel nitelikler taşır. İşlevlerinin insan yaşamındaki yeri ve önemi nedeniyledir ki müzik, insanlık tarihinin en eski çağlarından beri hem çok etkili bir eğitim aracı hem de çok önemli bir eğitim alanıdır.

Müziğin temel eğitimindeki ilk amaç: Çocukta müzik   sevgisini   uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini geliştirmek, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını kesinleştirmektir.

DİĞERLERİ