GIDA VE HİJYEN

Gıda ve Hijyen

Beslenme ve yemek hizmetlerimiz, okulumuz bünyesindeki Uzman Kadromuz tarafından okul mutfağımızda hazırlanarak sunulmaktadır. Menüler çocuklarımızın yaş özellikleri göz önünde bulundurularak okul beslenme ekibi ve diyetisyenimiz tarafından hazırlanarak, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde besin değeri yüksek ve lezzetli olması sağlanmaktadır. İLGİ OKULLARI beslenme ve yemek hizmetleri biriminde, 700 öğrencilik yemekhane, büyük mutfak ve besin saklama alanları ile birlikte yer almaktadır. Yemekler dört farklı çeşitten oluşmakta ve mutfağımızda görevli bay ve bayan servis elamanları tarafından öğrencilerimize servis yapılmaktadır. Anaokulumuzda öğrencilerimize ayrıca "Sabah Kahvaltısı ve İkindi Kahvaltısı" verilmektedir.

Okulumuzda Hijyen:

İlgi okulları olarak okulumuzdaki öğrencilerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yüksek seviyede tutulması ve çevreden kaynaklanan olumsuz sağlık şartlarının iyileştirilerek koruyucu tedbirler alınması konusunda titizlik gösterilmektedir. Bu kapsamda okulumuzdaki tüm öğrencilerimize Rehber ve Değerler eğitimi öğretmenlerimiz tarafından her dönem temizlik eğitimi konusunda bilgi verilerek öğrencilerimizin daha da bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır.

Ortak Kullanım Alanlarının Hijyeni:

Kişisel temizlik davranışlarının kazanılmaması ya da temiz olmayan çevre koşulları, çocukların hasta olmasına neden olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı okulumuzun temizlik personelleri gün içinde sınıf, koridor, bahçe, spor alanları, sanat atölyeleri, tuvalet v.b. ortak kullanım alanlarının hijyeninden sorumludur. Ayrıca her akşam okul genel temizliği bittikten sonra elle tutulan tüm bölgeler (merdiven tırabzanlar, kapı kolları, elektrik düğmeleri, musluklar, klozet kapakları vb.) dezenfekte edilmekte ve tüm tuvaletler Sağlık Bakanlığının önerdiği Sodyum Hipokrolit içeren dezenfektanlar ile temizlenmektedir.

İlgi Okulları Beyaz Bayrak ile Ödüllendirildi!

İlgi okulları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğince gerçekleştirilen ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiştir.

DİĞERLERİ