Değerler Eğitimi

Değerlerimiz,

İlgi okullarının kuşaktan kuşağa devam eden eğitim sisteminin en büyük yapı taşıdır. İlgi okulları olarak en büyük hedefimiz toplumun bir parçası olan çocuklarımızın ruh ve beden sağlıklarını koruyarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için, yaşadıkları toplumun sevgi, saygı, sorumluluk, merhametli, duyarlı, inançlı, milli, manevi, ve  dini değerlerine sahip çıkan dünya ile entegre olabilen vizyon sahibi nesiller yetiştirebilmektir

Değerler Eğitimi ilk olarak aile içinde başlar ve okul çağlarında hem evde hem okulda devam eder. Okuldaki eğitim süreçlerinde değerler; Rehberlik Biriminin çalışmaları ve diğer derslerimize de entegre ederek, öğretmenlerin çocuklara yaklaşım ve davranış biçimleriyle pekiştirilir.

Okulun her kademesinde çocukların yaş düzeyine uygun etkinliklerle değerlerin kazandırılması ve davranışa dönüştürülme çalışmaları yapılmaktadır. Bu tür çalışmalar öğrencimizin sosyal hayatını olumlu yönde etkilediği gibi okulda verilen eğitim kalitesini de olumlu olarak etkiler ve geliştirir.

DİĞERLERİ